14 augusti 2018
19:00

Lysekils AIK

Referat: Stala IF/Myckleby IK - Lysekils AIK

Vilken härlig upphämtning. Vi står inför en riktigt tuff höst där varje poäng kommer bli viktig. Idag var samtliga spelare tillgängliga för första gången denna säsong så vi hade goda förhoppningar om att göra en bra match. Matchen är väldigt jämn så det kändes tufft när Laik gör 0-1 på ett inspel från högerkanten där de kommer först på boll på bortre stolpen. Extra tungt när det målet kommer precis innan halvtid. I andra startar vi riktigt bra och då kommer nästa kalldusch när Angelo får ett helt felaktigt gult kort som domaren också späder på med ytterligare ett när vår spelare inte svarar domaren med sitt tröjnummer? Nog om detta , vi kämpar på med 10 man och gör det bra. Laik vaskar fram en frispark som de snyggt sätter i 75 min och detta skulle kunna sänkt vilket lag som helst men inte oss i kväll. Killarna slet oerhört och det skulle betala sig. Jesper nickar in reducering i 82 minuten och i 85 minuten sätter Hellohf kvitteringen efter fint förarbete av Dahlström. Sett till hela matchen är resultatet ganska rättvist och för oss oerhört viktig poäng. Stor eloge till killarnas kämpaglöd Redan på fredag åker vi till Munkedal för nästa batalj

Här kommer tränarens ord:
Det märktes att vi är lite ringrostiga och inte i toppform. Dock är det oerhört skönt att ta en pinne i 0-2 underläge med en man mindre. Situationen som leder till utvisningen är ju horribel. Första läget är inte ens frispark då Angelo är först in i situationen och resulterar i ett gult kort. Sen kan domaren inte hantera lite frustration utan visar upp en ostskiva till. Jag försöker att inte lägga fokus på domarna men när Angelo knappt kan få en frispark med sig och minsta lilla grej som händer resulterar i ostskivor. Då börjar det bli riktigt tröttsamt. Häxjakten borde ta slut nån gång tycker man. //Stefan V